Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
british, dikilitaş, kara, museum

Kara Dikilitaş - British Museum

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Dikilitaş - British Museum

Kara Dikilitaş - Kral III Şalmanezer - Asur Anıtı -Kara Dikilitaş - British Museum

Kara Dikilitaş, Kral III Şalmanezer'e (MÖ 858-824) ait Asur anıtı

Bugüne değin ortaya çıkarılan Asur dikilitaşları arasında en eksiksizidir Üstünde, çeşitli askeri sefer ve zaferleri, İsrail kralı Yehu'nun (MÖ y 842-815) haraç ödemesini canlandıran sahneler ve çiviyazılı metinler yer alır Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 50 cm genişliğindeki bu bazalt blok, 1845'te Irak'ta, Musul'un güneyindeki Eski Kalhu'da (Kitabı Mukaddes'te Kalah, bugün Nimrud) Austen Henry Layard tarafından ortaya çıkarılmıştır; bugün British Museum'da bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com