Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buzul, müzesi, norveç

Norveç Buzul Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Norveç Buzul Müzesi

Norveç Buzul Müzesi Hakkında - Norveç Buzul Müzesi Tarihi - Norveç Buzul Müzesi Yapısı

Norveç Buzul Müzesi (Norveçce: Norsk Bremuseum) Norveç’in Fjærland bölgesindeki Sogn og Fjordane şehrinde yer alan bir müzedir

Nisan ile Ekim ayları arasında açık olan müzede Jostedalsbreen Buzulu, Jostedalsbreen Ulusal Parkı ve Ulltveit-Moe İklim Merkezi ile ilgili sergiler mevcuttur

Esas amacı “buzullar ve iklim ile ilgili bilgileri toplamak, derlemek ve sunmak” olan Norveç Buzul Müzesi başta Bergen Üniversitesi ve Oslo Üniversitesi olmak üzere buzullarla ilgilenen birçok kuruluşun bir araya gelmesiyle oluşturuldu Yapı Norveçli bir mimar olan Sverre Fehn tarafından tasarlanmıştır

2002 yılında müzeye ek yapı eklenmesine karar verildi Bu görev, orijinal yapıyı da tasarlamış olan, Sverre Fehn’e verildi

2006 yılında Büyük Britanyalı bir müze ve eğlence tasarım firması olan Sarner Ltd, iklim değişikliği konusunda deneysel bir proje hazırlaması konusunda görevlendirildi ‘Hassas İklimimiz” adlı proje Temmuz 2007’de ABD eski Başkan Yardımcıları’ndan olan Walter Mondale tarafından resmen açıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com