Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aleksandr, aziz, kilisesi, varşova

Aziz Aleksandr Kilisesi - Varşova

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aziz Aleksandr Kilisesi - Varşova

Aziz Aleksandr Kilisesi Hakkında - Aziz Aleksandr Kilisesi Nerededir - Aziz Aleksandr Kilisesi Tarihi

Aziz Aleksandr Kilisesi (Polca: Kościół św Aleksandra), Polonya'nın başkenti Varşova'da Üçlü Haç Meydanı (Plac Trzech Krzyży) 'nda bulunan Roma Katolik kilisesidir

Kilise 1818 - 25 yılları arasında Neoklasik stil ile inşa edildi 1886 - 95 yılları arasında Neo-Rönesans stiliyle yeniden inşa edildi ve belirgin iki kule ve büyük kubbe ile daha da genişletildi [1]

Bu değişiklikleriyle kilisenin binası Varşova'nın en büyük binalardan biri oldu Kilise çok sayıda tarihî olaylara tanık oldu 1912 yılında, birkaç blok ileride bulunan ulica Wilcza ("Kurt Caddesi")'daki apartmanda ölen Bolesław Prus için cenase töreni bu kilisede düzenlendi

II Dünya Savaşı'nda 1944'de gerçekleştirilen Varşova ayaklanması ve bastırılması sırasında yıkıldı Savaştan sonra harabe olarak kaldı Yeniden yapılanmada tartışma yaşandı Kimi savaş önceki hali (Neoklasik stil) ile, kimi yeni yapılanmasından önceki hali (Neo-Rönesans stili) ile yapılmasını önerdi[1] Neticede kilise 1949 - 52 yılları arasında orijinal görünümüne benziyen stil ile yenilden yapılandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com