Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
binası, meşrutiyet, tebriz

Tebriz Meşrutiyet Binası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tebriz Meşrutiyet Binası

Hacı Vali Mimar Tebrizî - Tebriz Meşrutiyeti Binası Resmi - Meşrutiyet Binası

Koordinatlar: 38°04′50″N 46°17′18″E / 3808056°N 4628833°E / 3808056; 4628833
Tebriz Meşrutiyet Binası dış görünüm

Tebriz Meşrutiyet Binası, Büyük Tebriz Pazarı'nın karşısında, Tebriz, İran'da Motahari Caddesi üzerinde tarihî büyük bir yapıdır Meşrutiyet Devrimi sıralarında devrimle alakalı liderlerin, aktivistlerin ve sempatizanların toplanma yeri olarak kullanıldı Aralarında en meşhurları Sattar Han, Bakır Han, Sigat-ül İslam Tebrizî ve Hacı Mirza Ağa Farisî'dir İki katlı olan bu bina Hacı Vali Mimar Tebrizî tarafından 1868'de inşa edildi Birçok odası ve salonu vardır Binanın en güzel yeri tavan penceresi ve renki camlarla süslenmiş koridorudur

Bina 1868'de Hacı Mehdi Koozekonani'ın emriyle inşa edildi İç ve dış kısımlarıyla iki kattan oluşur Kadcar dönemi mimarîsinin bir örneğidir Hacı Mehdi Koozekonani Tebriz Pazarında bir tüccardı Meşrutiyet devrimini başlatması ve Tebrizde ayaklanmalara yol açmasıyla devrime önemli bir mâli destekçi olarak katıldı Aynı zamanda binayı devrim liderleriyle buluşma yeri olarak ve devrim propagandası yapan gizli gazete basımı için kullandı Bina II Dünya Savaşından sonra Azerbeycan Demokrat Parti'nin toplanma yeri olarak kullanılmasıyla yine tarihte önemli bir yer haline geldi (1946-1947) Yapı 1975'te İran'ın kültürel mirası olarak kayda geçti

Yer

Tebriz Meşrutiyet Binası Rasteh koocheh sokağında Tebriz Jamee Camii'nin karşısındadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com