Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akademisi, fernando, güzel, kraliyet, san, sanatlar

San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi

San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi Tarihi - San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi Hakkında - San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi Yapısı

San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi (İspanyolca: Real Academia de Bellas Artes de San Fernando), İspanya’nın başkenti Madrid’in Calle de Alcalá bölgesinde yer alan bir müze ve sanat galerisidir

Akademi 1744 yılında İspanya Kraliyet fermanı ile kurulmuştur Yaklaşık yirmi yıl sonra III Charles eski bir Barok stilinde inşa edilmiş sarayı satın almış ve mimar Diego de Villanueva’dan bu yapıyı akademik kullanım için yeniden tasarlaması emrini vermiştir

Hem müze, hem de sanat galerisi olarak kullanılan San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi, günümüzde 15 yüzyıl ile 20 yüzyıllar arasında yaşamış çeşitli sanatçıların resimlerini sergilemektedir Resimleri sergilenen ressamlar arasında Giovanni Bellini, Correggio, Rubens, Zurbarán, Murillo, Goya, Juan Gris gelmektedir

San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi aynı zamanda Madrid Sanat Akademisi’nin genel merkezi olarak da hizmet vermektedir Bu akademinin önemli yöneticileri arasında Francisco Goya gelmektedir Akademide eğitim görmüş ünlü ressamlar arasında Pablo Picasso, Salvador Dalí ve Fernando Botero yer almaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com