Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkeoloji, kudüs, parkı

Kudüs Arkeoloji Parkı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kudüs Arkeoloji Parkı

Kudüs Arkeoloji Parkı Mimarı - Kudüs Arkeoloji Parkı Resimleri - Dünya Mirasları - Kudüs Arkeoloji Parkı Hakkında - Kudüs Arkeoloji Parkı Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Kudüs Arkeoloji Parkı (İbranice: הגן הארכאולוגי ירושלים‎, Okunuşu: HaGan HaArkeologi Yeruşalayim), İsrail’in en önemli antik kalıntılarının sergilendiği bir açık hava müzesi olup sınırları kuzeyde Haremi Şerif’e, doğuda Zeytindağı ve Kidron Vadisi’ne, batı ve güneyde Hinnom Vadisi’ne kadar uzanır

Park sınırları içindeki kalıntılar arasında 5000 yıllık Bronz Çağı’na ve İsrailoğulları’nın Birinci Tapınak, İkinci Tapınak ve Hirodes dönemlerine ait kalıntıların yanı sıra Hıristiyan ve İslam dinlerinin hakimiyetinde olduğu dönemlere ait kalıntılara da rastlanmaktadır

2000 yılının Pritzker Mimarlık Ödülü töreni bu parkta gerçekleşmiştir 29 Mayıs 2000 tarihinde gerçekleşen tören ile Hollandalı mimar Rem Koolhaas’a ödülü bu parkta verilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com