Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
neuschwanstein, şatosu

Neuschwanstein Şatosu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neuschwanstein Şatosu

Neuschwanstein Şatosu Mimarı - Neuschwanstein Şatosu Resimleri - Neuschwanstein Şatosu Hakkında - Neuschwanstein Şatosu Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Neuschwanstein Şatosu, Neuschwanstein Kalesi (Almanca: Schloss Neuschwanstein, nɔʏˈʃvaːnʃtaɪ̯n), Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Hohenschwangau kasabası yakınında bulunan 6 katlı Neo-romantisizm mimari stiliyle yapılan kaledir Günümüzde Würzburg ile Füssen'i birbirlerine bağlayan Romantische Straße'nin duraklarından biri olarak turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir

Bavyera Kralı II Ludwig'in isteğiyle saray ressamı Christian Jank tarafından Neue Burg Hohenschwangau olarak tasarlanarak 5 Eylül 1869 tarihinde inşaata başlandı ve 1886 yılında oturabilecek hale geldi

II Lutwig Neuschwanstein dışında Linderhof Kalesi ve Herrenchiemsee Kalesi'nin inşaatlarını başlatıp Falkenstein Kalesi'ni de planladı

Böyle gereksiz harcama yapan II Lutwig, Starnberg Gölü'nün kenarında bulunan Berg Kalesi'nde hapsedildi ve göl kenarında öldü

Disneyland

Disneyland, Disneyland Paris (Parc Disneyland Paris) ve Hong Kong Disneyland (香港迪士尼樂園 Hong Kong Desney Cenneti)'da bulunan Uyuyan Güzel Şatosu'nun modeli oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Neuschwanstein Şatosu

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Neuschwanstein Şatosu

Ellerin dert görmesin Gülüm,
Ben gördüm bu Şato'yu; hem
yaz hem de kış mevsiminde
Rüya gibi geldi, hele akşamları
Candan teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com