![]() |
Alimin Değeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alimin DeğeriALİMİN DEĞERİ Meşhur Osmanlı alimlerinden Kemal Paşazade,baştan iyi bir asker iken daha sonra bu mesleği bırakıp kendisini ilme vermiştir ![]() “Sultan Bayezid Han-ı Veli ile beraber bir seferdeydik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Evranosoğlu gibi bir kumandanın önüne geçip oturabilen bu şahıs kimdir ?"diye sordum ![]() "Molla Lütfi adında alim bir zattır!"dediler ![]() "Ne kadar maaş alır?"dedim ![]() "Otuz dirhem ![]() ![]() "Bu kadar az bir mansıbla nasıl olur da bir kişi eşsiz bir kumandanın önüne geçebilir?"dedim ![]() "Ulema sahip olduğu ulüm-i diniyyenin yüceliği dolayısıyla böyle tazim görür ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine bendeki liyakatin bu kumandanlar kadar olmaya yetmeyeceği,ancak ilim sahasında son derece tebarüz edebileceğim hissine istinaden artık tamamen ilim-i şerif ile meşguliyete meyledip askerliği bıraktım ![]() Bu tercihinden sonra Kemal Paşazade,ilimde “ferid-i asrihi:Asrında tek olan” tabiriyle ifade edilen bir mertebeye ulaştı ![]() ![]() Erkam Takviminden Alıntıdır… |
![]() |
![]() |
|