Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efsanesi, hacım, sultan

Hacım Sultan Efsanesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hacım Sultan Efsanesi

Hacım Sultan Efsanesi - Efsaneler

Hacım Sultan Uşak yöresinde yaşamış keramet sahibi erenlerden mübarek bir kişidir Kerametlerinden biri şöyledir:Geçit vermeyen Banaz Çayı’nı ikiye böldüğüdür

Hacım Sultan’ın müritleri Banaz Çayı’na vardıklarında gördüler ki su, kan bulanık akmaktaIrmağı taşkın bulup geçemedilerÖncü kafilenin içinde Habip Hacı ve Bekçe Sultan da vardırKafilenin sudan geçememesi Hacım Sultan’a malum olduUşak’ın Hacım Köyü’nden kalkıp Banaz Çayı’na geldiKafileyi selamladıBekçe ve Habip Sultan’a dedi ki:”Germiyan ikliminin olgun şeyhleri geçinmektesiniz, ulu seccadelerde oturmadasınız, yağlı kuyrukları yemektesiniz amma bu sudan geçemiyorsunuzBu böyleyken yarın kıyamet günü bunca müridi sırat köprüsünden nasıl geçireceksiniz? DediBu sözlerden sonra Hacım Sultan başındaki elifi çıkarıp suya tuttu ve suya şöyle seslendi:”Ey yüce su sen dosta gitmektesin,biz de dosta gitmekteyizDosta gitmeye yol yok,bize yol ver geçelim)dediSu hemen işaret ettiği yerden ikiye ayrıldı,Hacım Sultan hacı Bektaş Velinin tarikatındandır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com