|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atatürk’ün, düşünceleri, hakkindaki, tarihi, türk |
![]() |
Atatürk’Ün Türk Tarihi Hakkindaki Düşünceleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk’Ün Türk Tarihi Hakkindaki DüşünceleriTürk Hun İmparatorluğu Teoman Ve Mete Hakkında: Büyük Hun İmparatorluğunun bizce malum olan hakanı Teoman’dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bence Mete çok büyük bir kumandandır ![]() ![]() Osmanlı Devleti’nin Kudreti: Milletimiz ufak bir aşiretten;anavatanda müstakil bir devlet tesis ettikten başka garb alemine,düşman içine girdi ve orada azim müşkilat içinde bir imparatorluk vucuda getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle bir vaziyet yalnız kılıç kuvvetiyle meydana gelemezdi ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı Devleti’nin Çöküş Sebepleri: Tarihimizle müsbettir ki,şimdiye kadar nihayetsiz zaferler elde etmişizdir ![]() ![]() ![]() I ![]() Türkiye,Umumi Harbe girmeye mecburdu,ve mevcut dünya dengesine göre bu giriş şeklide olandan ve görülenden başka türlü olamazdı ![]() ![]() ![]() ![]() Mondros Antlaşması: Mondros Antlaşması,Osmanlı Devleti’nin ve müttefikleriyle beraber sürüklendiği mağlubiyetin yüz kızartıcı bir neticesidir ![]() ![]() ![]() Türk Tarihine Verilen Önemin Sebepleri: Büyük devletler kuran ecdadımız büyük,şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur ![]() ![]() Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır ![]() Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur ![]() Türk Çocukları Ve Milli Tarih: Türk çocuklarında kabiliyet her milletinkinden üstündür ![]() ![]() ![]() Milli Tarih Ve Milli Şuur: Biz Balkanları niçin kaybettik biliyor musunuz?Bunun tek bir sebebi vardır ![]() Slav araştırma cemiyetlerinin kurduğu Dil Kurumlarıdır,bizim içimizdeki insanların mil-li tarihlerini yazıp milli şuurlarını uyandırdığı zaman biz Balkanlardan Trakya hududuna çekildik ![]() Türk Tarihinin Yazılması Arzusu: Ben fani bir insanım,bir gün öleceğim ![]() ![]() ![]() -Beni Affedin!- Yıldırım Beyazıt Hakkında: Birgün ressamlar kahramanlık simasını kaybederlerse alsınlar Yıldırım’ı çizsinler ![]() Timur Han Hakkında: Ben Timur zamanında olsaydım,onun yaptığını yapabilir mi idim?Onu bilemem fa-kat o benim zamanımda olsa idi belki de benden daha iyisini yapabilirdi ![]() Mevlana Hakkında: Mevlana büyük adamdı,büyük adamdı! Enver Paşa Hakkında: Enver Paşa herhalde zamanın en kuvvetli adamlarından olması gerekir ![]() ![]() ![]() Ben ömrümde ve askerlik hayatımda hibir zaman Enver Paşa ile yakından bir işbirliği yapmadım ki bundan osnra böyle bir iştirak peşinde koşayım ![]() Alemdar Ve Mustafa Reşit Paşa Hakkında: Alemdar Mustafa Paşa ile Mustafa Reşit Paşa’yı severim,fakat Alemdar’ın biraz kültürü olsa idi Cumhuriyet rejimini getirirdi ![]() ![]() Cemal Paşa Hakkında: Yazık!Değerli bir adamı kaybettik!Buraya gelebilmiş olsaydı ben onu görevlendirirdim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|