![]() |
Yüzbaşı Faruk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzbaşı Farukİstanbul Hükümetinin Harbiye Nazırı Ziya Paşa her zamanki yumuşaklığı ile; - "Beyler ![]() ![]() - " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı Atlas döşeli büyük oda, nezaretin ileri gelen subayları ile doluydu ![]() ![]() - 'Emrettiğiniz yüzbaşı geldi efendim ![]() - 'İçeri al ![]() Nazır subaylara bilgi verdi: - 'Az önce sözünü ettiğim talihsiz olayın faili ![]() Yüzbaşı bekletmeden içeri girdi, kaygılı bakışlarla kendisini izleyen subayların arasında hızla ilerleyerek nazırın masası önünde durdu, selam verdi: - 'Yüzbaşı Faruk, İstanbul ![]() ![]() Uzun boylu, kumral, yakışıklı, biraz bıçkın havalı bir subaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 'Evet efendim, doğru ![]() Nazır, dürüst subaya babacanca yol gösterdi: - 'Herhalde görmediğin için selamlamadın, değil mi çocuğum?' - 'Hayır efendim, gördüm ![]() Nazırın canı sıkıldı: - 'Niye selamlamadın öyleyse? Selamlamanız için emir verilmişti ![]() - 'Rütbesi benden küçük olduğu için selamlamadım Paşam ![]() Ziya Paşa derin bir kederle ellerini açtı: - 'Askerlik töresi mi kaldı a yavrum? Adamlar galibiyet haklarını kullanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başıyla çıkması için izin verdi ![]() - 'Paşam, bir de beni dinlemenizi rica ediyorum ![]() Nazır bıkkınlıkla, 'söyle bakalım' dedi ![]() 'Balkan savaşında teğmendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harbiye Nazırı bozuldu: - 'Anlamadın galiba ![]() ![]() Yüzbaşı sükûnetle, 'Anladım efendim' dedi, apoletlerini bir hamlede söküp nazırın masasına bıraktı: - 'Artık emrinizi dinlemek zorunda değilim!' Selam vermeden dönüp kapıya yürüdü ![]() ![]() ![]() Gözleri dolarak, yüzbaşıya selam durdular ![]() ![]() ![]() Bu Cumhuriyeti, böyle subaylar kurdular ![]() Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, hiç unutmayalım!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Yüzbaşı Faruk |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzbaşı FarukBilge kardeş sen de tuğ generalliği böyle yazılarla mi aldın |
![]() |
![]() |
|