![]() |
Misyoner Öğretmen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Misyoner ÖğretmenMiSyoneryerLik - MiSyoner Öğretmenler - Misyoner AvarYıllarca önce İzmir Kadınlar Hapishanesi’nde mahkum kadınlara akşam dersleri verilmesi kararlaştırılmıştı ![]() Ben bu dersleri memnuniyetle kabul ederim efendim, dedi ![]() Maarif müdürü şaşırmıştı; karşısındaki genç kız, okuldan yeni çıkmış, üstelik de son derece hassas bir insana benziyordu ![]() ![]() ![]() Peki hoca hanım bu işle meşgul olacağım, dedi ![]() İki hafta geçmeden genç kız, soluk ışıklar altında hapishane koğuşundaki akşam derslerine başlamıştı ![]() ![]() Hapishane müdürü de, maarif müdürü gibi hayretler içinde idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş o kadar dallanıp budaklandı ki, Atatürk, meseleyi merak etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Genç öğretmen Atatürk’ün karşısına çıktığı vakit bir yaprak gibi titriyordu ![]() Misyoner öğretmen sensin, öyle mi? diye sordu ![]() Avar şaşırmıştı ![]() Efendim, ben öğretmen Avar, diye fısıldadı ![]() Atatürk, o zaman genç öğretmene doğru parmağını uzatarak yüksek sesle şunları söyledi: Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ondan sonra Atatürk fikirlerini açıkladı: Bir toplum, daha ziyade aile yoluyla, bilhassa kadın yoluyla kazanılabilirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Sözlerin sonunda: Git, memleketin içine gir, dağ köylerine uzan, orada bizden ışık bekleyen yarının annelerini bulacaksın, dedi ![]() Genç öğretmen içi içine sığmaz bir halde Atatürk’ün yanından çıktı ![]() İşte yıllar ve yıllardır Avar, Doğu illerinden birinde kız enstitüsü müdürlüğünde, bu inanılmaz işle meşguldür ![]() Şimdi Elazığ, Tunceli, Bingöl çevresindeki halk, bu ufacık, tefecik kadından bir azize gibi bahseder ![]() ![]() ![]() Avar, Doğu’da gerçekten inanılmaz bir isimdir ![]() Kızımı da götür, Avar! diye atın üzengesine yapışıyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|