![]() |
Boş Yok |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Boş YokBOŞ YOK
Japonya'da bir çocuk 10 yaslarindayken bir trafik kazasi geçirmis ve sol kolunu kaybetmis ![]() ![]() ![]() ustasina gidip yapilacak bir seyin olup olmadigini sormus ![]() ![]() Hoca: -Getir çocugu ![]() ![]() ![]() Ertesi gün baba-ogul varmislar hocanin yanina ![]() ![]() Hoca çocugu süzmüs ve -Tamam demis ![]() ![]() çalismalara basliyoruz ![]() Ertesi gün çocuk geldiginde hocasi ona bir hareket göstermis ve bu hareketi çalis demis ![]() Çocuk bir hafta ayni hareketi çalismis ![]() ![]() Sonra hocasinin yanina gitmis ![]() göstermeyecek misiniz?" diye sormus ![]() Çalismaya devam et olmus ![]() ![]() ![]() 2 ay,3 ay,6 ay derken çocuk okuldaki bir yilinidoldurmus ![]() ![]() Çocuk bu bir yil boyunca hep o ayni hareketi tekrarlamis ![]() ![]() tekrar gitmis: -Hocam bir yildir ayni hareketi yapiyorum bana baska hareket göstermeyecek misiniz? -Sen ayni hareketi çalis oglum ![]() yeni harekete geçeriz ![]() ![]() 2 yil ,3 yil, 5 yil derken çocuk judodaki 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() demis ![]() ![]() büyük turnuvaya yazdirdim ![]() çikacaksin!" ![]() ![]() ![]() ![]() Hem sol kolu yok hem de judo da bildigi tek hareket var ![]() ![]() ![]() judocularin katildigi turnuvada hiçbir sansinin olmayacagi düsünmüs ; ama hocasina saygisindan ses çikarmamis ![]() ![]() ![]() Turnuvanin ilk günü delikanli ilk müsabakasina çikmis ![]() bildigi tek hareketi yapmis ve kazanmis ![]() Derken ![]() ![]() üçüncü maç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() delikanlinin karsisina ülkenin son on yilin yenilmeyen sampiyonu çikmis ![]() ![]() delikanli dayanamayip hocasini yanina kosmus ![]() ![]() -Hocam hasbelkader buraya kadar geldik ama rakibime bir bakin hele ![]() ![]() hareket var ![]() ![]() kadar bana yeter ![]() ![]() verin turnuvadan çekileyim ![]() ![]() -Olmaz demis hocasi ![]() ![]() Yenilirsen de namusunla yenil ![]() Çaresiz çikmis müsabakaya ![]() baslamis ![]() o tek hareketi yapmis ve tak ![]() olmus ![]() aldiktan sonra hocasinin yanina kosmus: -Hocam nasil oldu bu is? Benim bir kolum yok ve bildigim tek bir hareket var ![]() ![]() -Bak oglum 10 yildir o hareketi çalisiyordun ![]() kadar çok çalistin ki , artik yeryüzünde o hareketi senden daha iyi yapan hiç kimse yok ![]() Bu bir, ikincisi de o hareketin tek bir karsi hareketi vardir ![]() Onun için de rakibinin senin sol kolundan tutmasi gerekir ![]() İnsanların kendilerini bazen eksik gördükleri tarafları aslında onların en güçlü ve şanslı oldukları yanları olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|