Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
konferansı, londra

Londra Konferansı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Londra Konferansı

Londra Konferansı Hakkında - Londra Konferansı Tarihi - Londra Konferansı Konu Anlatım

İtilaf Devletlerinin Londra Konferansı'nda amaçları Sevr Antlaşması'nı biraz yumuşatarak Türk tarafına kabul ettirmekti

Konferansa önce İstanbul Hükümeti çağırılmış dilerse Mustafa Kemal'in de katılabileceği bildirilmişti TBMM doğrudan çağrılmadıkları sürece konferansa katılmama kararı aldı Bunun üzerine İtalya'nın aracılığıyla TBMM Hükümeti konferansa davet edildi

TBMM Londra Konferansı'na katılarak Türk milletinin yasal temsilcisi olduğunu göstermiştir

Londra Konferansı'na TBMM Hükümeti, İstanbul Hükümeti, İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan katıldı

Londra Konferansı'nın Sonuçları

1 İtilaf Devletleri TBMM'yi konferansa davet ederek resmen tanımış oldular

2 Sevr Antlaşması'nın uygulanamayacağı anlaşıldı

3 İtilaf Devletleri tarafından öne sürülen "Türkler barışa yanaşmıyorlar, savaşı uzatıyorlar" vb propagandaları etkisiz hale getirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com