|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
birliği, kanunu, kapatılması, medreselerin, tedrisat, tevhidi, öğretim |
![]() |
Tevhidi Tedrisat Kanunu - Öğretim Birliği Kanunu - Medreselerin Kapatılması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevhidi Tedrisat Kanunu - Öğretim Birliği Kanunu - Medreselerin KapatılmasıÖğretim Birliği Kanunu Nedir - Öğretim Birliği Kanunu Hakkında - Tevhidi Tedrisat Kanunu Konusu - Tevhidi Tedrisat Medrese; kelime anlamı olarak ders görülen yer demektir ![]() Osmanlı Devleti'nde medreseler uzun süre modern eğitim kurumları olarak görev yaptılar ![]() ![]() Medreselerde yalnızca dini dersler okutulmaya başlandı ![]() ![]() ![]() Bütün bunlar, eğitimde karmaşaya, toplumda da kültür çatışmasına yol açıyordu ![]() Atatürk, ilk olarak eğitimdeki ikiliği kaldırmaya karar verdi ![]() ![]() Mustafa Kemal'e göre bir milletin evlatları amaçları birbirlerinden faklı eğitim kurumlarında yetiştirilemezdi ![]() Devletin dayandığı milliyetçi, laik ve cumhuriyetçi anlayışın eğitimde de uygulanması gerekliydi ![]() ![]() Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabul edilmesinin sonuçları: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Günümüzde modern anlamda genel ve özel liseler, Fen ve Anadolu liseleri, ticaret liseleri, imam-hatip liseleri, Anadolu öğretmen liseleri vb ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|