Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mektebi, osmani

Mekteb-İ Osmani

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mekteb-İ Osmani

Mekteb-i Osmani Tarihi - Mekteb-i Osmani Hakkında - Osmanlı Mektepleri

Mekteb-i Osmani, Osmanlı yönetiminin, Fransa'ya gönderilen askeri öğrencilerin Fransızca öğrenmelerini sağlamak amacıyla, 1855'te Paris'te açtığı okul

Paris'teki Osmanlı elçisi Cemil Paşa'nın öneri ve girişimleri sonucu öğretime başladı Okulun müdürü ve yardımcıları Türk, öğretim kadrosunun büyük çoğunluğu Fransızdı Ahlak-ı milliye ve erkan-ı İslamiye dışındaki dersler de Fransızcaydı Okula Avrupa'daki Osmanlı ailelerinin çocuklarından ve İstanbul'daki okullardan seçilen 60 öğrenci alınıyordu Bir hazırlık kurumu niteliğindeki Mekteb-i Osmani'de okuyanların, oradan Fransız askeri okullarına geçmeleri amaçlanmıştır Ders programı da Fransız askeri liselerininkine koşuttu

Öğretime geçtikten birkaç yıl sonra, getirdiği ağır mali yüke karşılık yeterli verimin alınamadığı ortaya çıktı Bunun yerine, İstanbul'da benzer eğitim programını uygulayan okulların kurulması kararlaştırıldı 1868'de açılan Mekteb-i Sultani'yle (Galatasaray Lisesi) başlayan yeni uygulamanın iyi sonuç vermesi üzerine de 1874'te Mekteb-i Osmani kapatıldı

Şeker Ahmet Paşa ve Süleyman Seyit Efendi bu okulda eğitim görmüştür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com