Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etler, hayvanları, kümes, mutfağında, osmanlı

Osmanlı Mutfağında Etler Ve Kümes Hayvanları

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Mutfağında Etler Ve Kümes Hayvanları

Osmanlı mutfağında kebap kültürü - Osmanlı mutfağının özellikleri - Osmanlı yemek kültürüOsmanlı mutfağında kebap et olabilir, tavuk olabilir, balık olabilir, patlıcan yada başka herhangi bir yiyecek olabilir yeter ki su katmadan pişirilmiş olsun

Tüm kebap tariflerinde ortak bir yöntem uygulanırdı Kuzu yada koyun eti önce küçük küçük doğranıyor tavuklar genellikle parçalanıyor yada parçalanmadan kemikleri çıkarılıyordu

Malzeme tuz ve baharatla iyice tatlandırılıyor ve uzunca bir soğan suyunda bekletiliyordu

Yahniler

Osmanlı mutfağında sulu pişirme yöntemini belirtiryahnide su oranı çok önemli ne dibi tutacak kadar az nede haşlama olacak kadar çok olacak Osmanlı mutfağında yahnilerde en çok kullanılan malzeme soğandır

Külbastı

Külbastı kuru ve sulu pişirme yöntemlerinin bir karışımıdırgenellikle parça etten çabuk pişen ciğer börek yada kemikleri çıkarılmış tavuktan külbastı yapılır

Köfteler

köfte bir pişirme yönteminden çok malzemenin hazırlanış biçiminin belirlendiği bir yemektirparça etleri,kebap veya yahni yöntemleriyle pişirdikten sonra artan etleri bir şekilde değerlendirme ihtiyacı köftelerin ortaya çıkış nedenidir Köfteler Osmanlı mutfağının ünlü yemeklerindendir Osmanlı saray mutfağı ülkenin güney doğusundaki mutfak kültürlerinden etkilenerek yörenin çeşitli köftelerini mönüsüne kattı İçliköfte ve kadınbudu köfte güneydoğu mutfağının İstanbul mutfağına armağanıdır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com