Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
harp, madalyası

Harp Madalyası

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Harp Madalyası

Harp Madalyası Hakkında - Harp Madalyası Resimleri - Osmanlı Harp Madalyası

Harp Madalyası, I Dünya Savaşı'nda Osmanlı cephelerinde üstün cesaret ve kahramanlık gösteren Osmanlı ve İttifak Devletleri askerlerine Sultan Mehmet Reşat tarafından 1 Mart 1915'te verilen askerî nişandır Osmanlı İmparatorluğu'nun en son madalyası olan Harp Madalyası, İngilizler tarafından Gelibolu Yıldızı (İngilizce: Gallipoli Star), Almanlar tarafından ise Demir Hilal (Almanca: Eiserner Halbmond) olarak adlandırılmıştır

Madalyanın ön yüzünde beş köşeli kırmızı bir yıldız, onun ortasında gösterişli bir hilal vardır Hilalin içbükeyinde Osmanlı padişahı Mehmet Reşat'ın tuğrası bulunmaktadır Ayrıca tuğranın altına, Hicri takvime göre madalyanın verildiği tarih olan 1333 (Miladi takvime göre 1915) yılı işlenmiştir

Tür Kahramanlık Madalyası

Veriliş nedeni I Dünya Savaşı'nda büyük kahramanlık gösteren herkese verilir

Savaş I Dünya Savaşı

Durum Artık verilmemektedir

İlk verilişi 1 Mart 1915

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com