Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
askeriyenin, bozulması

Askeriyenin Bozulması

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Askeriyenin Bozulması

Osmanlı Askeriyesi - Osmanlı Askeriyesi Neden Bozuldu - Osmanlıda Askeriyenin Bozulması

Yeniçeri Teşkilatındaki Bozulmalar

-Askeri kanun ve geleneklere saygı gösterilmemeye başlandı

-Yeniçerilerin ve Kapıkulu Ocağı'nın bozulması ile orduya olan güven kayboldu

-Kanun-i Kadim'e aykırı askere alım işlemleri yapılmaya başlandı

UYARI : Yeniçeri Ocağı'na usulsüz asker kaydeden ilk padişah III Murat'tır

Devşirme sistemi bozuldu

-Yeniçeriler çeşitli nedenlerden dolayı sık sık ayaklanmaya başladı

-Merkeze her istediklerini yaptırabilen Yeniçeriler, bazan padişahları bile tahttan indirmişti

Eyalet Ordusundaki Bozulmalar

-XVII yüzyılda Tımar dağıtımındaki adaletsizlik ve haksızlık Eyalet ordusunun itibarını zedeledi

Dirlik araziler askerlikle ilgisi olmayan kişilere verilmeye başlandı

UYARI : Yükselme Dönemi'nde Eyalet Ordusu Yeniçeri Ocağı'na karşı önemli bir denge unsuruydu XVII yüzyılda eyalet askerlerinin sayısının azalması ile, Yeniçeri Ocağı güç kazanmış ve devlet yönetiminde Ocağın etkinliği artırmıştır

-Bir kısım dirlik arazi de peşin vergi amacıyla iltizama çevrildi

Donanmadaki Bozulmalar

-Osmanlı donanması Kanuni Sultan Süleyman Dönemi'nde en üst düzeye ulaşmış, Barbaros Hayreddin Paşa'nın ölümüyle de giderek önemini kaybetmişti

-Denizcilikle ilgisi olmayan kişiler kaptan-ı deryalığa getirilmişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com