Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kişileri, mitolojisi, pers

Pers Mitolojisi Kişileri

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pers Mitolojisi Kişileri

Pers Mitolojisi Nedir - Pers Mitolojisi Tarihi - Mitoloji Nedir - Pers Mitolojisi Tanrıları

Asman

Asman, Pers mitolojisindeki bir gökyüzü tanrısıdır

Osmanlıca'da gökyüzü anlamına gelen asman kelimesinin Farsça karşılığı da asumandır Zazaca'da Asmên olarak geçen kelime de gökyüzü anlamındadır

Atar

Atar, Antik Pers mitolojisinde, ateş ve saflığın tanrısı Tanrılar kralı Ahura Mazda'nın oğludur Modern Zerdüşt inancında hâlâ varlığını sürdürmektedir

Behram

Behram (veya Bahram), Pers mitolojisinde gezegenlerin ve zaferin tanrısıdır Bazen Pers mitolojisinin zafer tanrısı olan Verethragna ile özdeşleştirilir

Behram, Ameşa Spentalardan biri olan Sraosa'nın yardımcısıdır

Ayrıca, Behram İran kültüründe sıklıkla kullanılan bir isimdir Bir çok önemli Pers kralının adı da Behram'dır Behram isim olarak bugün hâlâ kullanılmaktadır Dünya da insan öldürme rekoru behram isimli bir hintli'nin elindedirSoyadı bilinmiyor

Behram 931 rakamıyla dünyada erişilmesi güç bir seri cinayet rekorunu elinde tutmaktadır

Drvaspa

Pers mitolojisi'nde Drvaspa (druuāspā, drvāspā, drwāspā) Avesta dilinde anlaşılmaz anlamına gelen bir Pers tanrıçasının adıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com