Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
myrmidonlar

Myrmidonlar

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Myrmidonlar

Myrmidonlar Kimdir - Myrmidonlar Hakkında - Mitolojide Myrmidonlar - Yunan Mitolojisi Myrmidonlar - Yunan Mitolojisi Hakkında - Yunan Mitolojisi Tarihi - Mitoloji

Myrmidonlar, Yunan mitolojisinde, Tesalya'daki Phthiotis'te yaşayanlara verilen ad

Kökeniyle ilgili iki çeşit efsane vardır İlkine göre Zeus, karınca biçimine girerek Tesalya kralı Myrmidon'un kızı Eurymedusa'yı gebe bırakır Doğan çocuk Myrmidon'ların atası olur İkincisinde ise Zeus, Kral Aiakos'un kendisine yakarması üzerine, halkı vebadan kırılmış olan Aigina'daki karıncaları insana dönüştürür Myrmidon'ların Akhilleus'a gösterdiği bağlılıktan ötürü, emirleri gözü kapalı yerine getirenlere bu ad verilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com