Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
titanomakhia

Titanomakhia

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Titanomakhia

Yunan mitolojisi - Titanomakhia Nedir - Titanomakhia Hakkında - Yunan mitolojisi kahramanları

Titanomakhia veya Titanlar Savaşı, Yunan mitolojisinde, insanların yaratılışından önce iki ilahi ırk arasında Titanlar ve Olimposlular 11 yıl sürmüş savaşlara verilen isimdir Titanların merkezi Othrys Dağı, Olimposluların ise Olimpos Dağı'dır Tanrıların Savaşı veya Titan Savaşı olarak adlandırıldığı da olmuştur Bu savaş, Zeus'un babası Titan Kronos'a karşı Uranos'un çocukları Kykloplar ve hekatonkheirleri yeraltından kurtarmasıyla başlar Zeus Kronosun karnından daha önce Kronos tarafından tek lokmada yutulmuş olan Poseidon, Hades, Hera, Hestia'yı çıkartır Hekatonheirler ve kykloplar Zeus'a minnettar kalırlar ve ona yakıcı şimşekleri ve ateşi hediye ederler Böylece Zeus gücüne güç katmıştır Kronos'u yenmiştir Ateşe sahip olan ilk eril tanrıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com