Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mitolojisi, oknos, yunan

Oknos - Yunan Mitolojisi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oknos - Yunan Mitolojisi

Yunan Mitolojisi - Oknos Nedir - Oknos Hakkında - Yunan Mitolojisi Kahramanları

Oknos kimdir?

Oknos (Yunanca: Όκνος) Grek söylencesinde sonsuza dek ceza çeken bir kişi örneğidir

Başka örnekler

Grek söylencesinde sonsuza dek ceza çeken başka kişi örnekleri de vardır Bunlardan biri Sysphos'tur Sysphos bir taşı yuvarlaya yuvarlaya bir tepeye çıkarır, taş tam tepeye çıkmışken aşağıya yuvarlanır Sysphos işe baştan başlar

Bir başka örnek Danaos'un kızlarıdır Danaos'un kızları delikli maşrapalarla testileri doldurmaya çalışırlar Doğallıkla da bu işi başaramazlar Yaptıklarını yapadurmaktan hiç kurtulamazlar

Bir üçüncü kişi de Oknos'tur

Oknos'un suçu

Oknos, kararsız bir kişi imiş Herhangi bir konuda bir seçim yapma cesaretini gösteremez imiş Zeus'u öfkelendiren de işte onun bu suçu imiş

Ceza

Oknos'a, onun karasızlığına, bir türlü bir seçim yapamayışına kızan Zeus onu cezalandırmak istemiş Ona bir hasır ipi örme cezası vermiş Oknos bu cezayı pek önemsememiş Bir an önce cezadan kurtulmak için hasır ipi canla başla örmeye başlamış Hasır ip bitti bitiyor diye de peşin peşin sevinmeye koyulmuş Ne var ki işler düşündüğü gibi gitmemiş, çünkü Oknos'un eşeği hasır ipi öbür ucundan yemeye durmuş Oknos örmüş, eşeği kemirmiş Hasır ip hiç bitmemiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com