Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boreas, hava, tanrısı

Boreas Hava Tanrısı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boreas Hava Tanrısı

Boreas Kimdir - Boreas Hakkında - Tanrı Boreas

Boreas, Yunan mitolojisi'nde kuzeydoğudan esen Poyraz'ın kişileştirilmiş adıdır Şafak tanrıçası Eos ve Astraios'un oğludur Trakyada oturduğu varsayılan Boreas, Notus, Zephyrus, Eurus, Eosphoros ve Esperus'un kardeşidir Soğuk esen Poyraz, tüm Kuzey Ege başta olmak üzere özellikle Çanakkale ve İstanbul Boğazlarında en fazla etkili olan rüzgâr olduğu için mitolojide en önemli rüzgâr tanrısıdır

Bir başka anlatıma göre Yunan mitolojisinde istanbul boğazında mağarası olup kuzeyden esen rüzgârı soğutan tanrıdır Şiddetli poyrazı soğutarak oluşturduğu bu rüzgâra daha sonraları Bora denmiştir Bora kelimesi batıda İzlanda'ya kadar kullanılan bir terimdir Ancak yer yer yönü kuzey, kuzeybatı olarak değişir

Soy ağacına göre, Ay tanrıçası Selene, Boreas 'ın akrabasıdır Çünkü Şafak Tanrıçası Eos onun kız kardeşidir Aynı zamanda, Selene 'nin erkek kardeşi Helios yani Güneş de Boreas 'ın akrabasıydı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com