Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
euterpe, ilham, perisi

Euterpe İlham Perisi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Euterpe İlham Perisi

Euterpe Hakkında - Şiir Perisi Euterpe - Euterpe Tanımı

Euterpe (Yuterpe olarak okunur, ismi Yunanca eu yani iyi ve ismi τέρπ-εω yani hoşnut etmekten gelir), Yunan mitolojisindeki müzlerden (musalardan) yani ilham perilerinden biri Eutere olarak da anılır Müzik ve lirik şiirin ilham perisidir Ayrıca eğlence, zevk ve flüt üflemenin ilham perisidir

Çoğunlukla flüt tutarken tasvir edilir Mitolojideki bazı kaynaklara göre bir tür flüt olan aulosu o icat etmiştir Yine de birçok mitografa göre aulos'u icat eden Masyas'dır

Strymon nehri tarafından gebe bırakılmış, Rhesus isminde bir oğlu olmuştur Periler (nemfler) tarafından büyütülen Rhesus, Troyada Diomedes tarafından öldürülmüştür (Homer'in İliyad'ına göre)

İzmir'deki sanat topluluğu'nun adı Euterpe Sanat Kurucular: Ulaş Tuzak, Atilla Ertörer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com