Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tarot

Tarot

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarot

Tarot Nedir - Tarot Hakkında - Tarot Tanımı

Tarot, Ortaçağ'ın sonlarına doğru ortaya çıkmış, 78 karttan oluşan bir oyun kartı destesidir Zamanla psikolojik destek amaçlı olarak kullanılmaya başlamış ve günümüzde kehanet ve fal ile güncelliğini korumuştur Klasik iskambil kağıdı destesinin atası sayılmaktadır

Kökenleri

Tarot destesi bugünkü haliyle 22 Büyük Arkana, 16 Saray Kartı ve 40 Küçük Arkana olmak üzere toplam 78 karttan oluşmaktadır Ayrı bir deste olan Küçük Arkanalar ve Saray Kartları'nın kökeni olarak Orta ve Uzak Asya gösterilir Büyük Arkanalar 14 yüzyılda İtalya'da Trionfi oyunu (kozlu oyun) adıyla ortaya çıkmış olup iskambil destesine o tarihten başlayarak eklenmiştir Tarot sözcüğü ilk olarak 1500 civarlarında İtalyancada "tarocchi", Fransızcada "taraux" şeklinde görülmüştür Bunun Arapça "tarh" (çıkarma koyma, bırakma) sözcüğüne dayandığı düşünülmektedir

0

Mecnun

I

Büyücü

II

Kadın Papa

III

İmparatoriçe

IV

İmparator

V

Papa

VI

Aşıklar

VII

Araba

VIII

Adalet

IX

Münzevi

X

Talih Çarkı

XI

Kudret

XII

Asılmış Adam

XIII

Ölüm

XIV

Kanaatkarlık

XV

Şeytan

XVI

Tanrısal Ev

XVII

Yıldız

XVIII

Ay

XIX

Güneş

XX

Yargılanma

XXI

Alem

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com