Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mitosu, tufan

Tufan Mitosu

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tufan Mitosu

tufan mitolojisi - mitolojide tufan - mitolojide tufan öyküsüTufan, yani insanlığın bir felaketle yokedilmesini işleyen mitos İlkçağ’da Doğu Akdeniz çevresi uygarlıklarının mitolojilerinde önemli bir yer tutar Ancak Yunan mitolojisinde küçük bir öykü dışında insanlığın yokedilmesi motifiyle pek karşılaşılmaz

Bu öyküye göre Zeus giderek daha isyankar ve günahkar olan insanları bir tufanla yoketmeye karar verir Su ile gelen bu tufandan yalnızca Prometheus’un oğlu Deukalion ile karısı (yeryüzündeki ilk kadın olan Pandora’nın kızı) Pyrrha kurtulur

Geleceği gören Prometheus oğluna bu olayı haber vererek bir tekne yapmasını öğütlemiştir Tufan 9 gün, 9 gece sürmüş ve tekne sonunda Parnassos Dağı’na çıkmıştır Bundan sonra karı koca Zeus’tan yeni insanlar yaratmasını dilerler

Zeus da toprağın üzerindeki taşları toplayarak arkaya atmalarını söyler Böylece Deukalion’un attığı taşlardan erkekler, Pyrrha’nın attıklarından kadınlar olmak üzere yeni bir insan soyu türedi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com