Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
briareus

Briareus

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Briareus

Yunan Mitolojisinde Briareus - Briareus Hakkında - Briareus Tanımı - Mitolojide Briareus

Gaia ile Uranos'un oğlu Üç Hekatonkheirler'den, yani elli başlı ve yüz kollu korkunç devlerden biridir Hekatonkheirler ürkütücü görünümleri sebebiyle babaları tarafından yerin derinliklerine hapsedilmişlerdir Zeus tarafından kurtarılınca onun Titanlar'a karşı yürüttüğü savaşta büyük yarar gösterirler ve sonra Tartaros'un derinliklerinde Titanlar'a bekçilik ederler Hera'nın önderliğinde ayaklanan ve neredeyse Zeus'u bağlamak üzere olan tanrılara karşı da Zeus'a yardım ederler Homeros'ta bu yüz kollu devin başka bir adı daha vardır: Aigaion Ovidius bu ismi devasa bir deniz tanrısı için kullanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com