Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ambar, ana, dişilik, tanrıçası

Ambar Ana Dişilik Tanrıçası

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ambar Ana Dişilik Tanrıçası

Ambar Ana Kimdir - Altay Mitolojisinde Ambar Ana - Altay Ve Türk Mitolojisi - Tanrıça Ambar Ana - Türk Mitolojisi

Ambar Ana - Türk ve Altay mitolojisinde Dişilik Tanrıçası Kadınları ve kadınların yaptığı işleri gözetir[1] Kadınların çalışmalarına bolluk verir Kendisi için yapılan törenler vardır Kadın şamanlar ondan yardım dilerler

"Ambar Ana" Zengi Baba'nın eşi olarak görülmüştür Harezm dışındaki uygarlıklarda bu tanrıçayla ilgili görüşlere rastlanmaz Bir olasılığa göre, kökeni Avesta'daki Bolluk İlahesi olan "Anahit"e dayanır Otağanlar (kadın şamanlar, kadın baksılar) zaman zaman bir koruyucu ruh olarak yardım etmesi için "Ambar Ana"ya başvururlar

Etimoloji

(Am/Em) kökünden türemiştir Bu kök Türkçede dişilik bildirir Örneğin emmek ve emzirmek dişil içeriğe sahiptir Depo, kiler anlamındaki Arapça Ambar sözcüğüyle ilgisi yoktur Em kökü aynı zamanda iyileştiricilik ve ilaç anlamlarıyla da bağlantılıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com