Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sentor

Sentor

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sentor

Sentor Hakkında - Sentor Kimdir - Mitolojide Sentor

Sentorlar (Yunanca: Κένταυρος, Kendavros (tekil), Κένταυροι, Kendavri (çoğul)), Yunan mitolojisinde kısmen insan ve kısmen at görünümlü yaratıklardır

• Malmaison'da bronz bir sentor heykeli

Efsaneler

Sentor efsanesi at sırtında savaşa giden savaşçılardan gelmektedir Sentorun sureti görenlere çok farklı ve ürkütücü gelmektedir İnkalar'ın, Pizarro ve adamları 1533 'de at üstünde geldiklerinde yanılmış olmaları muhtemeldir Çünkü inandıkları at ve insan birleşimi canlının gerçek olduğu fikri onları o sırada çok korkutmuştur

Bilinen Sentorlar

Sentorler arasında en ünlüleri Nessos, Hiron, Folos, Evritiyon'dır Hepsi Herakles hikâyelerinde geçmektedir İleos ve Roitos ise, Atalanta'ya saldırı girişimi sırasında Meleager tarafından yok edilmişlerdir

Modern edebiyatta Sentorlar

Sentorlari modern zamanlarda birçok yerde görmek mümkündür Örneğin; Narnia Günlükleri (ve film uyarlaması Narnia Günlükleri:Aslan, Cadı ve Dolap), Zeyna:Savaşçı Prenses, Titan triloji, Harry Potter Bunlara ek olarak Shakespeare'in Yanlışlıklar Komedyası Percy Jackson Ve Olimposlular Şimşek Hırsızı eserinde Centaur Inn bir otel adıdır

Oyun karakteri olarak

Dungeons & Dragons adlı role-playing oyununda sentorlar bir ırk adıdır

Mortal Kombat dövüş oyunları serisinde , ilk üç oyunun kötü, yönetici karakteri Motaro, bir sentordur

Age of Mythology oyununda sentor klasik çağ mit ünitesidir

Etten ve kemikten yapılmamış olmasına rağmen Mega Man 6 daki Robot Master , Centour Man karakteri sentor gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır

Shining Force serilerindeki sentorlar şovalyeler olarak geçmektedir

Fantazi romanlardaki sentorlar, bazen barbarbar karakterler olmanın ötesinde türünün devamlılığı için çalışan onurlu bir ırk olarak gösterilmektedir Gerçek-zamanlı bilgisayar oyunlarında Warcraft III: Reign of Chaos ve MMORPG, World of Warcraft, sentorlar barbar savaşçılar olarak gösterilmiştir

The University of Tennessee nın Hodges Kütüphanesi'nde, "Centaur from Volos" adlı bir sergi sürekli olarak bulunmaktadırSergi bir insan iskeleti ile bir Shetland midillisinin iskeletinin birleştirilerek Sentorlere İnanır Mısınız? başlığıyla yapılmıştır[1]

Bully adlı bilgisayar oyununda Fetty'nin Keşke bir sentor olsaydım dediğini duyarsınız

Disciples II: Dark Prophecy oyununda sentorlar gardiyanlar ve savaşçılardır

Warcraft dünyasında da centaurlar birçok yerde karşımıza çıkmaktadır

Heroes of Might and Magic serisinde sentor mit ünitesidir

AQW (Adventure Quest Worlds) oyununda Centaur 21 İsimi ile Ev Satmaktadır

Knight Online Oyunundada Centaur Adında Geçmektedir

Rappelz'de Evcilleştirilebilen ve Saldırılabilen Nadir Bir Yaratıktır

Ayrıca Percy Jackson ve Olimposlular: Şimşek Hırsızı filminde karşımıza Kherion veya Chiron olarak çıkmaktadır

• Laurent Marqueste tarafından 1892 yılında yapılan heykel, sentörün bir nemf'i kaçırışını tasvir etmektedir, Tuileries, Paris

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com