Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
danae

Danae

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Danae

mitolojide tanrıçalar - parseus kimirDanae Argos şehrinin ünlü kralının kızıydı

Bu kralın erkek evladı olmadığından tahtının sahipsiz kalacağındn korkuyordu ve tanrılardan yardım istiyordu Bir mucize eseri kızı Danae'den doğacak erkek çocuğuın tahtına oturacağını öğrendiğinde

Kral bundan çok korktu ve kızını tunç levhalarla kaplattığı bir yeraltı odasına kapattı Böylece kızının evlenmeden hamile kalmasını engelleyebileceğini düşünmüştü Odaya kimsenin girmesi yasaktı ve kapıda sürekli nöbet tutan adamlar vardı Ama bunlar Zeus'u engelleyemediler

Baş tanrı bir gece yağmur olup yağmaya başladı Kudurmuş fırtınalar herşeyi altüst ederken o yerin içine sızarak Danae'nin kilitli bulunduğu odanın tavanı arasından bir delik bularak genç kızın göğsüne damladı Bu ilahi yağmurdan hamile kalan Danae Perseus'u doğurdu

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com