![]() |
Mareşal Fevzi Çakmak Paşa'nın Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mareşal Fevzi Çakmak Paşa'nın SırrıMareşal Fevzi Çakmak Paşa'nın Sırrı - Mareşal Fevzi Paşa'nın Sırrı Nedir Fevzi Pasa ![]() ![]() ![]() «Fitnat ![]() ![]() Ve iste Maresalin senelrce sakladigi büyük sir ki, Sultan Vahdettin'in vatansever bir insan oldugunu ve kurtulusu (Istiklal savasin kazanilmasi) Anadolu'da gördügünü apaçik göstermektedir ![]() Dinleyelim Fevzi Pasayi: «Mütareke senesinde, bir Cuma selamligindan sonra Sultan Vahdettin beni huzuruna kabul etti ![]() "Pasa, dedi ![]() ![]() ![]() Ertesi Cuma, yine selamliktan sonra huzruna girip hazizladigim listeyi verdim ![]() ![]() "Pasa, Mustafa Kemal Pasa hirsiz midir" "Hasa Padisahim" "Bir namuzsuzlugu, ahlaksizligi var midir ?" "Hasa Padisahim" "Beceriksiz ve kabiliyetsiz mdir?" "Hayir efendim ![]() "O halde bu listeye niçin onun adini yazmadiniz? ![]() ![]() Hiç düsünmeden cevap verdim: "Padisahim, Mustafa Kemal Pasa yenilik, bilhassa öteden beri Cumhuriyet taraftaridir" Padisah elindeki kagidi atar gibi masanin üzerine birakti ![]() ![]() ![]() ![]() "Pasa, Pasa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tercüman, 10 ![]() ![]() Kaynak: Vehbi Vakkasoglu, Son Bozgun, cilt: 1, S ![]() |
![]() |
![]() |
|