Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fethi, hayberin

Hayber'in Fethi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayber'in Fethi

Hayber'in Fethi Tarihi - Hayber'in Fethinin Sonuçları - Hayber'in Fethinin Önemi - Hayber'in Fethi 629

(629)

-Hz Muhammed (sav), 629 yılında Şam kervan yolu üzerinde bulunan Yahudi yerleşim yeri olan Hayber Kalesi'ne sefer düzenledi

-Hayber'de bulunan Yahudilerin Şam ticaret yolunda Müslüman ticaret kervanlarına zrar vermesi ve Yahudilerin Mekkelileri kışkırtarak Hendek Savaşı'na sebep olmaları nedeniyle kale kuşatıldı

-Kale kısa sürede Müslümanlar'ın eline geçti ve Şam ticaret yolunun güvenliği sağlanmış oldu

-Bu fetih sonunda Yahudilerden ilk defa haraç vergisi alındı

UYARI : Bu fetihten sonra Arabistan Yarımadası'nda Müslümanlar'a olumsuz etkide bulunabilecek önemli Yahudi yerleşim bölgesi kalmadı

-Hayber, Müslümanlar'ın fethettiği ilk yerdir Böylece İslam Devleti'nde fetih politikası başlamıştır

(629)

-Mekkeden gelecek saldırı tehlikesini önleyen Hz Muhammed (sav) (sav), Hendek Savaşının yapılmasında önemli rol oynayan Yahudilerin oturduğu Hayberi fethetti

-Yahudilerin vergi ödemeleri şartıyla burada yaşamalarına izin verildi

-Şam ticaret yollarının güvenliği sağlanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com