Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyükkışla

Büyükkışla

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Büyükkışla

Büyükkışla Hakkında - Oğuzlar Ve Büyükkışla - Büyükkışla Tarihi

Büyükkışlalılar Oğuzlar'ın Kayı boyu'nun Kınık kolundan gelir Büyükkışlalılar Yörükler ve Türkmenler olarak iki grupta yer almaktadır Aslen Büyükkışlalılar göçebe hayatı yaşayan hayvancılık ve develerle yük taşımacılığı ile uğraşmışlar ve 1600'lü yıllara kadar göçebe hayatı yaşamışlardır

1600'lü yıllardan itibaren yerleşik düzene geçmişler ve Türkiye'nin değişik illerinde geçici süre ile konaklamışlardır Bu illerden bazıları: Adana, Gaziantep ve Tokat’tır

Bugünkü yerleşim yerlerine 1750–1800 yıllar arasında yerleşmişlerdir Aslında ilk yerleşim yeri Cennetinpınarı denen çeşmenin üst bölgesi olmuş fakat burada uzun süre kalmamışlar ve bugünkü yerleşim yeri olan iki derenin arasına yerleşmişlerdir

Büyükkışla tarihinde en büyük olay olarak birisi Beşliler diye bilinen eşkiya çetesini yok etmeleri olmuş Diğer bir olay da 1959 yılında Büyük Sel diye adlandırılan seldir Bu selde takriben köyün üçte biri yok olmuş ve çok büyük maddi zararlar meydana gelmiştir Bugün park olan yerde daha önce evlerin bulunduğu bilinmektedir Bu büyük selde çok sayıda hayvan da telef olmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com