Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, osmanlı, paralar

Osmanlı Altın Paralar

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Altın Paralar

osmanlı altını değeri - reşat altın - hamit altın - aziz lira - kulpsuz lira - kulplu osmanlı altın lira

Dünya üzerinde yaşamış devletler, krallıklar ve imparatorluklar arasında Osmanlı İmparatorluğunda basılan Altın Paralar Çeşitliliği, Darp kalitesi Ayar yüksekliği ve Antik değeri olarak tüm dünyada birinci sırada gelir

Kolleksyoncu ve Antikacılar tarafından bilhassa Basım, darp kalitesi en yüksek para olarak kabul edilir Çoğunluğu Konstantiniye (İstanbul) de basılmış olan paraların Nadir de olsa Bursa Edirne baskılarıda vardır Orjinal Kulpsuz olanları günümüzde altın değerinin 10 katı kadar değerler yapabilen baskılar vardır Dünya üzerinde o kadar geçerliliği vardır ki Suriye ve İtalya başta olmak üzere bir çok yerde sahte Osmanlı altınları basılmıştır Geçerliliğini Moğolistan gibi Osmanlı İmparatorluğunun sınırlarını aşan bölgelerde dahi korumuştur

Osmanlı İmparatorluğunun son altı padişahının altın gümüş bakır paraları 100 yılı geçmiş olmasına rağmen antika sınıfına girmez ve günümüzde alınıp satılması serbest bırakılmıştır

Bu padişahlar içinde para basmış ve günümüzde hala tasarruf ve takı amacı ile kullanılan halk arasında Reşad altın adı ile bilinen Sultan Reşad ın bastırdığı altın paralar kullanım alanı en fazla olandır

Son padişahlardan Sultan Abdulhamid ve Sultan Abdulaziz in bastırdığı paralarda oldukça muteber ve geçerliliğini koruyan altın paralardır

Reşat Lira

Hamit Lira

AzizLira

OSMANLI ALTIN PARALAR I GRAM ve AYAR
Beşlira

Gramı : 3600

Ayarı : 22 Ayar

Milyemi : 0916
Lira

Gramı : 720

Yarım Lira

Gramı : 360

Çeyrek Lira

Gramı : 180

ZİYNET PARALAR

Beşyüzlük (Arma)

Gramı : 3500

Yüzlük (Ziynet Lira)

Gramı : 700

Ellilik (Ziynet yarım)

Gramı : 350

Yirmibeşlik ( Zİynet çeyrek)

Gramı : 175

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com