Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazneli, hindistan, mahmud’un, seferleri

Gazneli Mahmud’Un Hindistan Seferleri

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gazneli Mahmud’Un Hindistan Seferleri

gazneli mahmut hindistan seferleri hakkında
Hindistan seferleri

SMahmut Karahanlılar ile anlaşma yapıp kuzeyini emniyete alınca yönünü Hindistan’a çevirdi 1000 yılında başladı ve hayatının sonuna kadar Hindistan’a 17 sefer düzenledi

Hindistan seferlerinin başlıca nedenleri şunlardır:

1) Hindistan’ın yer altı ve yer üstü kaynaklarının zengin, iklim özelliklerinin insana uygun bir bölge olması

2) Hindistan’da İslâmiyet’i yaymak istemesi

3) İslamiyetin bütünlüğünü tehdit eden bölücü mezhep mensuplarının faaliyetlerine son vermek istemesi

4) Hindistan’ı ele geçirerek güçlenmek ve İslam dünyasının liderliğini ele geçirmek amacında olması

Sonuçları:

1) Ülke sınırlarını Ganj nehri kıyılarına kadar (Hindistan’ın pencap , peşaver Multan ,Gücerat, Delhi ve Ganj nehrinin batı yakası) genişletti

2) Bu seferlerde elde ettiği başarılar, Sultan Mahmut’un İslâm dünyasının kahramanı olmasını sağladı

3) Hindistan’da İslamiyet yayıldı

4) Hindistan’daki zengin altın ve mücevherler Gazne’ye taşınarak ülke değerli yapılarla süslendi Gazne Devleti devrin en zengin devleti oldu

5) Hindistan’dan getirilen filler ise Gazne ordusuna farklı ve üstün bir özellik kazandırdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com