Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baskını, postane

Postane Baskını

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Postane Baskını

Postane Baskını Hakkında - Postane Baskını Tarihi - Postane Baskını Sonucu

1916 İrlanda Postane Baskını, İrlanda bağımsızlık mücadelesinde önemli bir safhadır

The Easter Bağımsızlık İlanı

Padraig Pearse tarafından Postane'nin dışında 1916 tarihinde okundu

24 Nisan 1916 yılında İrlandalı direnişçiler büyük bir ayaklanma başlattılar (Paskalya Ayaklanması) Yaklaşık 2000 gönüllü ile başlayan direnişe İngilizler çok sert cevap verdiler 16000 İngiliz askeri, ağır silahlar ve deniz gücü ile saldıran İngilizler çoğunluğu sivil 500 İrlandalıyı öldürdüler

Ayaklanmanın önde gelenleri Dublin Genel Postanesi'ni ele geçirdiler ve bu sembolik bir önem kazandı Gönüllüler Postane'ye İrlanda bayrağını çekerek bağımsızlıklarını da ilan ettiler Tüm bu olaylar İngiltere I Dünya Savaşı'nda iken yaşandı Ayaklanmaya silah desteğini ise Almanya verdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com