Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, ilk, türklerin, yurdu

Türklerin İlk Ana Yurdu

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türklerin İlk Ana Yurdu

Türklerin İlk Ana Yurdu Neresidir - Türklerin Ana Yurdu - Anayurt Nedir

-Türklerin ilk ana yurdu Orta Asya'da; Batı'da Hazar Denizi'nden Doğu'da Kingan Dağları'na, Kuzey'de Altay Dağları'ndan Güney'de Hindukuş ve Karanlık Dağları'na kadar uzanan bölgedir

-Bu bölge, coğrafi yapısı ve iklim şartlarının da elverişli olması nedeniyle Türkler tarafından Ana Yurt olarak tercih edilmiştir

Göçebe kültürünün sonucunda şu durum ortaya çıkmıştır:

-Merkezi yapı güçlenememiş,

-Teşkilatçı özellik gelişememiş,

-Mimari ve şehircilik ortaya çıkmamış,

-Ekonomi, hayvancılığa dayalı kalmış,

-Askeri yapıysa gelişmiştir

-Türklerin ilk yurdu Orta Asya'dır

-Orta Asya'nın doğusunda Kadırgan (Kingan) Dağları, batıda Hazar Denizi, kuzeyde Sibirya Düzlükleri ve güneyde Tibet arasındaki bölgede yoğun olarak yaşamaktaydılar

-Anav, Kelteminar, Afanesyeva, Andronova, Karasuk, ve Togar kültürleridir

-Anayurt: Türklerin ilk ve anayurdu Orta Asya'dır

-Orta Asya'nın sınırları şöyledir : Doğuda Kingan ( Kadırgan ) Dağları, Güneyde Hindikuş, Karanlık dağları, Batıda Hazar Gölü, Kuzeyde Sibirya ovaları ile çevrili toprak parçasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com