![]() |
Hayatımızı Değiştiren Tahıllar |
![]() |
![]() |
#1 |
_SiYaH_
|
![]() Hayatımızı Değiştiren TahıllarBugün sofralarımızda tükettiğimiz birçok besin ve adetin aslında mutfağının ve kültürünün bize çok uzak ülkelerden geldiğini öğrenmek sizi şaşırtacak ![]() Kültürleri oluşturan tüm besin ve yemekler coğrafi keşifler, ülkeler-kıtalar arası alışveriş yoluyla ülkelerden ülkelere taşınmış ![]() ![]() Beslenme alışkanlıkları muhtelif Beslenme alışkanlıkları coğrafi bölgelere, dinlere, iklime ve benzeri birçok faktöre göre değişim ve gelişim göstermektedir ![]() ![]() Buğday Buğday dünyada en fazla tüketilen ve ticareti en fazla yapılan tahıldır ve bu alanda mısır ve pirinçten önce gelmektedir ![]() ![]() ![]() İşlem görmüş buğday vitaminlerin ve mineral içeriğinin en az yüzde 80'nini ve lifin yüzde 75'ini kaybetmektedir ![]() ![]() Mısır Amerika yerlileri yaklaşık beş bin yıl önce teosint denilen bir buğdaygili besin maddesi haline getirmişler ve buna mahiz adını vermişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Patlamış mısır ise Kanada yerlilerinden gelen bir yiyecektir ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır yağının dolaşım sistemi ve kanser üzerindeki olumlu etkileri üzerine yapılan birçok bilimsel makale olduğu yadsınamaz bir gerçektir ![]() Pirinç Pirinç Güneydoğu Asya'da Çinliler tarafından beş bin yıl öncesinde yetiştirilmeye başlandı ![]() ![]() ![]() ![]() Zengin bir protein kaynağı olan pirinç vücuda gerekli olan sekiz amino asitin tamamını sağlayarak diğer tahıl cinslerine kıyasla daha dengeli beslenmemize izin vermektedir ![]() ![]() Kaynaklar 1- "Dünya Mutfakları Atlası" / Gilles Fumey-Olivier Etcheverria 2- "Türkiye'nin Beslenme Bülteni -Bilinmeyen Yönleriyle Tahıl Tüketimi" / Serkan Yimsel 3- "Anadolu Uygarlıklarının İzinde Buğdayın Kökleri" / Dr ![]() ![]()
__________________
![]() _APOCALYPTİCA_ |
![]() |
![]() |
|