![]() |
Tarihe Yön Verenlerin Özlü Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihe Yön Verenlerin Özlü SözleriTarihe yön verenlerin özlü sözleri Tarihe yön veren devlet adamlarının, komutanların ya da meşhur filozofların inci taneleri gibi dizilmiş özlü sözleri, hemen herkesin ilgisini çeker ![]() ![]() Bir olay ya da durum karşısında da bu incilerden biri dökülüverir dudaklarımızdan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Geldim, gördüm, yendim’: Roma İmparatoru Sezar’a ait bu söz, Pontus asıllı Basforos Kralı II ![]() ![]() ![]() ‘Sen de mi Brütüs?’: Roma İmparatoru Sezar’ın ölümü, kalabalık bir grubun kendisine saldırması sonucu gerçekleşmiştir ![]() ![]() ‘Yaratılanı hoş gör Yaradan’dan ötürü’ Yunus Emre’nin insanlık sevgisi, Allah’a olan muhabbetiyle açıklanır ![]() ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ Kanuni Sultan Süleyman,bir şiirinde yer alan bu beyti, hasta yatağına düştüğünde söylemiş ![]() ![]() ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ 60’lı yılların sonunda Adalet Partisi’nin Ankara il kongresinde bir delege sürekli yapılan gösteri yürüyüşlerinden şikâyetçidir ![]() ![]() ‘Selam verdim, rüşvet değildir deyü almadılar’ 16 asırda yaşayan Fuzuli’nin ‘Şikâyetname’sinde geçen bu söz, toplumdaki çarpıklığı, adalet ve hukuk sisteminin gidişatını anlatması bakımından önemlidir ![]() ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ İstiklal Marşı şairi Mehmed Akif Ersoy, hastayken, içlerinde yazar Tarık Us’un da bulunduğu bir grup, ziyaretine gider ![]() ![]() ‘İşte Paşam, İstanbul’ 1949- 957 tarihleri arasında İstanbul valiliği ve belediye başkanlığı yapan Ord ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Asmayalım da besleyelim mi?’ 12 Eylül askerî darbesinin mimarı ve 7 ![]() ![]() ![]() ‘70 sente muhtacız ![]() Türkiye’nin en çok başbakan olma rekorunu elinde bulunduran siyasisi Süleyman Demirel’in incilerinden biridir ![]() ![]() ![]() * Adaletsizlik eden, adaletsizliğe uğrayandan daha mutsuzdur ![]() * Adalet güzeldir fakat hüküm sahiplerinin elinde olursa daha güzeldir ![]() ![]() * Merhamette güneş gibi ol; cömertlikte akarsu gibi ol; tevazuda toprak gibi ol; ayıpları, kusurları örtmekte gece gibi ol ![]() ![]() * Aklın bağlamadığı dostluğu, akılsızlık kolayca çözebilir ![]() * Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez ![]() * Her başarı, sabır ile zamanı birleştirerek sağlanır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihe Yön Verenlerin Özlü SözleriAdalet güzeldir fakat hüküm sahiplerinin elinde olursa daha güzeldir ![]() ![]() * Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez ![]() paylaşımın için tşk eskitoprak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihe Yön Verenlerin Özlü Sözleripaylaşım için teşekkürler ![]() ![]() gerçekten arada çok güzel sözler var ![]() |
![]() |
![]() |
|