Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baskını, demirelin, itirafı, süleyman, tan

Tan Baskını Ve Süleyman Demirelin İtirafı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tan Baskını Ve Süleyman Demirelin İtirafı

"elebaşı değildik ama bu olaya katıldığımız doğrudur bir öğrenci hareketiydi o zaman istanbul'da zaten iki üniversite vardı istanbul üniversitesi ve istanbul teknik üniversitesi (itü) biz, itü'de talebeydik 21-22 yaşlarında gençlerdik bizden büyükler de vardı
o zaman üniversite gençliğinin bir kişilik gösterme hevesi vardı o zamanki havadan etkilenmemek mümkün değildi anti-komünizm çok revaçtaydı bizim de hissiyatımız öyleydi

tan gazetesinin idare binasına girdiler ben aşağıda sokaktakilerin arasındaydım gazete idarehanesine çıkarak biraz kırma dökme yaptılar pencerelerden aşağıya radyoları, daktiloları falan attılar ben kırma dökme işine karışmamıştım

sadece tan gazetesine değil, o gün, sovyetler birliği'nin istanbul'daki sefaret binasının önüne de gittik, protesto için çelenk koyduk çünkü 1945 sonrası, stalin, 'boğazları isterim' diyor 'anlaşma tanımam' diyor biz buna karşı bu tepkiyi gösteriyoruz

öyle bir ortam; nâzım hikmet sürülmüş, sabahattin ali sınırda öldürülmüş öyle bir atmosfer var etkilenmemek mümkün değil"

demirel, turgut özal ve necmettin erbakan'ın karışıp karışmadığın bilmiyormuş "aynı sınıflarda değildik yanımda sınıf arkadaşlarım vardı ama özal'ı, erbakan'ı hatırlamıyorum"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com