Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
durusu, gazilerimizin, mektuplari, onurlu, sehitlerimizin

Sehitlerimizin Son Mektuplari Gazilerimizin Onurlu Durusu

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sehitlerimizin Son Mektuplari Gazilerimizin Onurlu Durusu

Koray Gürbüz ve Hüseyin Özlükİki yiğit Türk genci

Koray 1973 yılında Malatya''da doğduJandarma Astsubay olarak Türk ordusunda göreve başladıKarakol komutanlığı ve Tim komutanlığı görevlerinde bulunduGüneydoğu Anadolu'ya ilk sevk edildiği zaman henüz 17 yaşındaydı KorayOnun için İlk beş aylığını, 18 yaşına girene kadar babası aldı1995'de Şırnak'da Gabar Dağlarında teröristlerle çatışmada yaralandı18 yaşından iki ay almıştı vurulduğunda

Yedi ay yattı

Vucudundan çok sayıda mermi çıkarıldı

İyileşti ve tekrar terörist takibine başladı

İstirahati bitmeden çıkmıştı dağlara

1996 yılında Siirt'te Karadağlar mevkiinde çatışmada vuruldu

Koray 2000 yılında TSK'dan malülen emekliye ayrıldı

Hüseyin Özlük 1969'da Kırıkkale'de doğdu

Uzun boylu ve yakışıklı bu genç, askerden önce bir süre mankenlik yaptı

Saz çaldıHalen kaset yapmaya devam ediyor

1991 yılında Jandarma Okullar Komutanlığından Uzman Çavuş olarak mezun oldu

1993 yılında Şırnak'ta mayın patlaması sonucunda sol elinin dört parmağını ve iki gözünü yitirdi

Malulen emekli oldu

Hüseyin evli ve iki evladı var

Hüseyin ve Koray'ın terörle mücadelesi bitmemişTürkiye Gaziler Vakfı çatısı altında çalışmalarına devam ediyorlar

Gazi arkadaşları ile birlikte Ankara'da düzenli olarak bir araya geliyorlar

Günlük olaylardan bahsediyorlar

Türkiye'yi, ülkenin karşı karşıya olduğu tehditleri tartışıyorlar

Kanları, etleri ve kemikleri pahasına korudukları ilkelerin Avrupa Birliği adına pazarlanmasından büyük rahatsızlık duyuyorlarSıra savunduğumuz topraklara da mı gelecek diye soruyorlar kendilerine

Onlar, Vatanın Bölünmez Bütünlüğü için vurulan, parçalanan 5000 gaziden ikisi

Aynen, teğmen iken bacağını dağlarda bırakan ve daha sonra yüzbaşılığa kadar yükselip daha sonra kurmay subay olma hakkına sahip olamadığı için

emekliye ayrılan ve " devletin varlığı, milletin bağımsızlığı için birkaç kilo kemik ve etin hesabı olmaz" diyen emekli yüzbaşı Zafer Yılmaz gibi

Koray ve Hüseyin, teröre karşı mücadelede artık silahı değil, kalemi kullanıyorlar Bir süre önce çok büyük ve önemli bir proje başlatmışlar

Serhat 1973 doğumlu imiş

7 Ocak 1994'te ailesine şu satırları yazıyor

"Sevgili ailem, ilk önce hepinizi çok sevdiğimi söylemek istiyorum

Bu mektup ancak ben öldükten sonra sizin elinize geçecektir

Beni asla unutmayın

Hep kalbinizin bir köşesinde saklayın

Şunu asla unutmayın

Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz

Bu yüzden üzülmeyin

Ben Burcu'yu çok seviyordum ve bu sevgimi mezara götürüyorum Ben burada öldümse Allah yolunda, vatan, namus ve millet yolunda öldüm

Benimle gurur duyun ve gülün

Asla ağlamayın

Eğer ağlarsanız ben yattığım yerde rahat etmem

Dedeme de hepinizin selamını söylerim

Kendinize iyi bakın

Sizleri çok seviyorum

Hepinizi çok özledim

Oğlunuz"

Serhat bu mektubu yazdıktan bir gün sonra 21 yaşında Şırnak-Maden ilçesi kırsalında girdiği çatışmada şehit oluyor

Sait Korkmaz bir ilkokul öğretmeni Ağrı Doğu Beyazıt Kazan köyünde öğretmenlik yapıyor

Karısı ve çocuğunun önünde Leyla ve benzerlerinin kahraman dediği ceteciler tarafından katlediliyor

Dört aylık hamile olan karısı, Ayten hanım kocası kanlar içinde yerde yatarken köyün içinde çalmadık kapı bırakmıyor Kimse kapısını açmıyorBazıları başımızı derde sokma diye kovuyor

Devam ediyor Ayten hanım mektubuna: "en sonunda baktım ki kimse bana yardım etmeyecek eşimin yanına geldim

Başını dizime koydum

Baktım ki eşim can veriyor, dudaklarını suyla ıslattım

Eşime kelimeyi şahadet getirdim

Kalkıp eşimin başının altına bir minder koydum

Üstünü örttüm

şimdi düşünüyorum ki evimizin köye uzak olmasından başka aramızda bir de dere vardı

Dört buçuk aylık hamile olduğum halde kim bilir kaç defa göğsüme kadar sulara gömüldüm köylülerden yardım isteyebilmek için Ben ki köyün vahşi

köpeklerinde korkuyordum

O gece köpekler benim feryadımdan benden korkup kaçıyorlardı"

" Bingöl'de şehit olan polis memuru Murat Şengül ise "Ölümün sebebi nedir?

Ne ekmek kavgası, Ne adres sormayan kurşun yarası, Kutlu bir ülkenin vazgeçilmez sevdası, Yazın mezar taşıma şehit olursam eğer" diye haykırıyor Bunun gibi yüzlerce milli acı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com