![]() |
Atatürküm Önderim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürküm ÖnderimATATÜRK'ten ![]() ![]() ![]() ![]() Ne mutlu "Türküm" diyene ![]() Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkâr edemez ![]() ![]() ![]() "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir ![]() ![]() "Ulusal egemenliğimizin bir zerresini dahi vermeye yeltenenlerin kafalarını koparacağınızdan eminim ![]() (1923, Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri c ![]() ![]() ![]() Geldikleri gibi giderler ![]() Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ![]() Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim ![]() Yurtta sulh, cihanda sulh ![]() Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum ![]() Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür ![]() Doğruyu söylemekten korkmayınız ![]() Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir ![]() ![]() Türkiye Cumhuriyeti mutlu, zengin ve muzaffer olacaktır ![]() ![]() Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ![]() Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir ![]() Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek medeniyet seviyesine ve refaha ulaştırmaktır ![]() Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür ![]() Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz ![]() Zafer "zafer benimdir" diyebilenin, muvaffakiyet, "muvaffak olacağım" diye başlayanın ve "muvaffak oldum" diyebilenindir ![]() Egemenlik verilmez, alınır ![]() Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur ![]() Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır ![]() Hayatta en hakiki mürşit ilimdir ![]() Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır ![]() ![]() Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz ![]() Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur ![]() |
![]() |
![]() |
|