Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
delhi, sultanlığı

Delhi Sultanlığı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Delhi Sultanlığı

İndus Nehri Uygarlıkları – Delhi Sultanlığı Hakkında - Delhi Saltanatı - Delhi Sultanlığı Kuruluş Ve Yıkılış Tarihi

Delhi Sultanlığı (دلی سلطنت Delhi Saltanat) ya da Sultanat-ı Hint (1206 – 1526) yılları arasında Hindistan’da hüküm sürmüş hanedanlardır: Türk kökenli olan Kölemen Hanedanı (Hint ‘Memlûk’ Hanedanı; 1206-90), melez Türklerden olan Halaci Hanedanı (1290-1320), Tuğluk Hanedanı (1320-1413), Seyyid Hanedanı (1414-51), ve Afgan kökenli olan Lodi Hanedanı (1451-1526) 1526 yılında Delhi Sultanlığı yeni ortaya çıkan Babür İmparatorluğu içinde erimiştir

Başkent: Delhi

Dini: Sünni İslam Hanefi Fıkh

Yönetim: Monarşi

Yönetim

- 1206-1210 Kutbiddin Aybak

- 1517-1526 İbrahim Lodi

Tarih

- Kuruluş tarihi 1206

- Yıkılış tarihi 1527

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com