![]() |
Abdülhamid Han'ın Tarihi Savunması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdülhamid Han'ın Tarihi SavunmasıBeylerbeyi Sarayı - Abdülhamid Han Dönemi - Sultan Abdülhamid'in Tarihi Abdülhamid Han, kendisini ve amcasını devirmek için çabalar sarfeden grupların iddialarına karşı tarihi bir savunma yapmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 Mayıs 1333 (1917) Beylerbeyi Sarayı "Ne kadar garip bir tecellidir ki, amcam Abdülaziz Han'ı düşürmek için Avrupa'ya kaçan Genç Osmanlar eninde sonunda muratlarına ermişler, hem Abdülaziz Han düşmüş, hem de hemen peşinden açılan 93 Rus Savaşı Rumeli'nin yarısını alıp götürmüştü ![]() ![]() Her iki grup da memleketin okumuş yazmışlarını içine alıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, ne kadar daha garip bir tecellidir ki, ben bu olayların her ikisinin de içinde yaşadım ![]() ![]() ![]() Ve daha garip bir tecelliye bakınız ki, ''Genç Osmanlar''ı da ''JönTürkler''i de Osmanlı İmparatorluğunu parçalamak isteyen büyük devletlerin hepsi arkalıyorlardı! Bu devletlerin gözünde ümit bu gençlerdeydi! Bunların dediği yapılırsa Osmanlı İmparatorluğu kurtulacak, dediklerine kulak asılmazsa batacaktı! İki kere istemeyerek de olsa dediklerini yaptık ve işte battık! Bari son kalan bir avuç vatan toprağında yaşayanlarının gözleri açıldı mı? ![]() ![]() ![]() Evladım sayılan bu vatan çocukları, benim, bir sarayın dört duvarı arasında gördüğüm hakikati koskoca yeryüzünü gezip tozdukları halde nasıl görmediler ![]() Suçlamaya dilim varmıyor; fakat görüyorlardı ki, İngilizler, Fransızlar, Ruslar, hatta Almanlar ve Avusturyalılar, yani bütün büyük Avrupa Devletleri menfaatlerini Osmanlı mülkünün parçalanmasında bulmuşlardır; düşmandılar ![]() ![]() ![]() ![]() Söyledim, yine söyleyeceğim; anlattım, yine anlatacağım, düşümüyorlar mıydı ki, Osmanlı ülkesi birçok milletlerin bir araya gelmesinden meydana gelmiştir ![]() ![]() ![]() Hayır bunca okumuş, düşünmüş, kendisini davasına vermiş vatan evladının cibilliyetsiz çıkacağını kabul edemem! Sadece aldandılar, derim ![]() |
![]() |
![]() |
|