![]() |
Türkiye Selçuklu Devletinin Yıkılması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye Selçuklu Devletinin YıkılmasıSelçuklu Devletinin Yıkılması - Selçuklu Devletinin Yıkılmasının Nedenleri - Selçuklu Devleti - Selçuklu Devleti Konu Anlatım -2 ![]() ![]() ![]() -2 ![]() ![]() -Bu arada Moğollar,Türkiye Selçuklularına müdahale ederek ülkeyi üç kardeş arasında paylaştırdılar ![]() -Türkiye Selçukluları Moğollara karşı Alın Orda Devleti'nden yardım istedi ![]() ![]() -Selçuklu vezirlerinden Celaleddin Karatay ülkeyi toparlamaya çalıştı ![]() ![]() -Moğolların büyük hanı Kubilay, kardeşi Hülagu'yu batı seferi ile görevlendirdi, Hülagü İran merkez olmak üzere İlhanlı Devleti'ni kurdu ![]() -Türkiye Selçukluları İlhanlılara bağlandı ![]() -Türkiye Selçuklularının son dönemlerinde Mühezzibüddin Ali, Muıneddin Süleyman Pervane gibi devlet adamları önemli rol oynadılar ![]() Ayni Calut Savaşı (1277): -Moğolların baskısının artması üzerine Türkiye Selçukluları Moğollardan yardım istediler ![]() -Sultan Baybars Ayn Calut Savaşı'nda Moğolları yendikten sonra Kayseri'ye kadar geldi (1277) ![]() ![]() Önemi: Bu savaş ile Moğollar ilk defa yenilmiştir ![]() -Anadolu,Moğolların baskısı altında ekonomik ve siyasi buhranlar ile ezildi ![]() -Devlet memurlukları para ile satılmaya başlandı ![]() -2 ![]() ![]() Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılmasında ; -Babailer isyanının çıkması -Anadolu'nun Moğol hakimiyetine girmesi -Anadolu'da bağımsız beyliklerin kurulması etkili olmuştur ![]() |
![]() |
![]() |
|