Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ceyhan, gülkurusu, yastık, özyıldız

Yastık Altı Gülkurusu - Ceyhan Özyıldız

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yastık Altı Gülkurusu - Ceyhan Özyıldız

Yastık Altı Gülkurusu Kitap Özet - Ceyhan Özyıldız Kitapları - Yastık Altı Gülkurusu Kitap Tanıtım - Yastık Altı Gülkurusu Kitap Fiyatı - Yastık Altı Gülkurusu Ön Okuma

Kitap Özet

Fotoğraf sanatçısı ve öykü yazarı Ceyhan Özyıldız'ın 'Yastık Altı Gülkurusu' isimli öykü kitabı yayınlandı

Kitap, yazarın 2004-2008 yıları arasında yazdığı; ülkemiz, Türkiye ve Güney Kıbrıs'ta yayınlanmış öyküleriyle, ilk kez bu kitapta okuyucuyla buluşacak olan eserlerinden oluşuyor

Kitapta yer alan on beş öyküsü için yazar: 'Onlar benim yıllarca yastık altında biriktirdiğim varlıklarım, değerlerim; öykü bahçemde zar zor yetiştirip, toprağa düşüp heba olmasınlar diye defterimin arasında özenle kurutup sakladığım güllerimdiler' diyerek kitabın ismini imliyor

Kurutulmuş gülün (Gül kurusu) manevi anlamının yanına, Gülkurusu renginin simgesel anlamını koyuyor yazar: "Yeni başlangıçları simgeler Kırmızı; yazarın bu kitabıyla geçmiş

öykü serüveniyle hesabını kapattığını ve yeni bir sayfa açtığını ifade eder Mor, unutkanlığın rengidir Yayınlandığı dergi sayfalarında kalarak unutulmuş ve bu kitapla yeniden hayata

tutunma şansı verilmiş öyküleridir Gülkurusu, Kırmızı ve Mor'un karışımından oluşur'

Yüz otuz sayfalık kitaptaki öyküler şöyle: Yük, Kara Kaplı Defter, Budama, Bladanisya, Boş Koltuk ya da Babamın Kokusu, Benim Öykümü Ne Zaman Yazacaksın Kuzum, Toplantı,

Dedemle Bir Gün, Sevil(ya), Yalnızlık Hikâyeleri, Beyaz Köpüklerde Bir Yansıma, Şeker Portakalı, Hilarion, Kâğıt Sevmeyen Adam, Halk Hareketi1955

(Tanıtım Bülteninden)

Yastık Altı Gülkurusu

Ceyhan Özyıldız

Siyah Beyaz Yayınları / Arka Pencere Dizisi

Etiket Fiyatı : 9,00 TL (KDV Dahil)

Türkçe

180 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm

İstanbul, 2012, 1 Basım

ISBN : 9789944490849

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com