Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geceye, gündüzden, kemal, oğuz, türkiye, özkan

Gündüzden Geceye Türkiye - Oğuz Kemal Özkan

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gündüzden Geceye Türkiye - Oğuz Kemal Özkan

Gündüzden Geceye Türkiye Kitap Özet - Oğuz Kemal Özkan Kitapları - Gündüzden Geceye Türkiye Kitap Tanıtım - Gündüzden Geceye Türkiye Kitap Fiyatı - Gündüzden Geceye Türkiye Ön Okuma

Kitap Özet

Üçüncü sayfa haberlerinin arkasındaki gerçek Türkiye!

Oğuz Kemal Özkan, 33 yaşında henüz genç bir edebiyatçı

Ancak bu kitabın "edebi olmak" gibi bir derdi yok

Yazar Edirne'den yola çıkıyor ve birbirinden ilginç yüzlerce "üçüncü sayfa haberi"nin peşine takılarak tüm Türkiye'yi dolaşıyor

Hem olayların geçtiği yerlerdeki yerel hayata ilişkin kısa notlar veriyor, hem de tüyleri diken diken edecek "Türkiye gerçekleri"ni ustalık işi bir kurguyla, okurun gözüne sokmadan "roman tadında" anlatıyor

Aslında; yazarın birer paragrafta geçtiği olayların hepsi, başlı başına bir roman Ama dedim ya, Oğuz Kemal Özkan'ın bu kitaptaki derdi edebiyat yapmak değil; farklı kentlerde yaşanan yüzlerce örnekten yola çıkarak, "bir siyasi kültürün topluma yansıması"nı anlatmak

Yazar bunu yaparken akıcı ve son derece sade bir dil kullanmış, adeta konuşur gibi yazmış Ve neredeyse sıfır yazım ve noktalama hatasıyla amacına ulaşmış

Üçüncü sayfa haberlerini okumayı sevmeseniz de En azından sokakta yürürken başınıza gelebilecekler hakkında fikriniz olması için, bu kitabı okumanızı öneriyorum

-Mustafa Mutlu-

Vatan Gazetesi

Gündüzden Geceye Türkiye

Oğuz Kemal Özkan

Togan Yayıncılık

Fiyatı : 10,00 TL

Temmuz 2012

184 sayfa

ISBN: 9789944337991

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com