|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anahtar, gıdalar, hastalıklarından, kalp, korunmada |
![]() |
Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar Gıdalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Hastalıklarından Korunmada Anahtar GıdalarFındık ve Ceviz: Akdeniz tipi beslenmenin önemli bileşenlerinden olan tekli doymamış yağ asitleri ile çinko, lif ve magnezyumun yanı sıra damarları koruyan E vitamini içerir ![]() ![]() Domates: İçerdiği likopen etkisiyle güçlü bir antioksidan olup, kan damarlarını koruyucu etkiye sahiptir ![]() ![]() Balık:Haftada 2 kez balık tüketilmesi, kalp hastalıklarından korunmada önemli bir ***** olan omega-3'ün alınması için yeterlidir ![]() ![]() Yeşil çay: Kalp sağlığı için koruyucu bir içecektir ![]() ![]() üzüm: özellikle çekirdeğiyle birlikte tüketilen siyah üzüm, içerdiği kuvvetli antioksidanlar sayesinde, kalp hastalıklarından korunmada etkilidir ![]() ![]() Soğan ve Sarımsak:Kan sulandırıcı etkisi vardır, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelleyen bazı bileşenleri içerir ![]() Kaynak: saglicaklakal ![]() |
![]() |
![]() |
|