![]() |
Anne Adaylarının Merak Ettiği Sorular |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Adaylarının Merak Ettiği SorularKadıköy Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm ![]() ![]() ![]() ![]() Bulantılarım ne zaman bitecek? Bulantılarımı azaltmak için neler yapabilirim? Bulantı ve kusmalar genellikle 3 ![]() ![]() ![]() Kendimi daha sinirli, ve alıngan hissediyorum ![]() Stresli ortamlardan uzak durulması, uyku ve istirahate zaman ayrılması, yoga vb ![]() ![]() Sürekli idrara çıkıyorum ![]() Gebelerin hemen hemen tamamında ilk ve son 3 ayda tuvalete gitme sıklığı belirgin olarak artar ![]() ![]() Göğüslerim sızlıyor ![]() Göğüslerde sızlama, ilk 3 ayda daha belirgindir; zamanla azalır ![]() ![]() Bacaklarımdaki kramplar normal mi? Nasıl hafifletebilirim? Bacak krampları 5-6 ![]() ![]() ![]() ![]() mide yanmalarımın sebebi nedir? mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçışını engelleyen kapakçığın, fonksiyonunu yerine getiremediği için üretilen asit, mide içeriğinin yemek borusuna kaçması mide yanmasına sebep olur ![]() ![]() Cildimdeki değişikliklerin nedeni nedir? Bu değişiklikler kalıcı mıdır? Ne yapabilirim? Hormonal değişimlerdir ![]() ![]() ![]() kabızlık şikayetim var ne yapmalıyım? Yeterli sıvı alımı, lifli gıdaların tüketilmesine özen gösterilmesi, sık aralıklarla küçük porsiyonların tüketilmesi, düzenli yürüyüşler sorunun çözümü için yeterlidir ![]() Aşerdiğim her şeyi yiyebilir miyim? Bebeğiniz ve sizin için zararlı olmayan içerik ve miktara evet ![]() Hemoroid oluştu ![]() Gebelerin yarısında hemoroid oluşumuna rastlanır ![]() ![]() Bacaklarımda varisler oluştu ![]() Uzun süre ayakta kalınmaması, ilerleyen vakalarda varis çorabı kullanılması, uygun zamanlarda ayakların kalp seviyesinin üzerinde uzatılması ve kontrollü kilo alımı yeterlidir ![]() Zaman zaman idrarımı kaçırıyorum ![]() Son 3 ayda büyümekte olan rahimin mesaneye yaptığı baskı sonucu idrarın kaçırılması normaldir ![]() ![]() ![]() ![]() Bel ağrıları düzenli masaj ve egzersizle giderilebilir Bebeğimin hareketlerini ne zaman hissedeceğim? Gebeliğin 6-7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belimdeki ve sırtımdaki ağrıların sebebi nedir? Bu ağrıları nasıl hafifletebilirim? Kilo yükünün artması ve gebelik kitlesinin büyümesi, bel kemiğinde eğriliği daha da arttırır ![]() ![]() ![]() İdeali 9 - 13 kilo almaktır Hamileliğim boyunca ne kadar kilo almalıyım? Gebeliğin ilk 6 ayında ayda 1 kg artış, son 3 ayda da ayda 1,5 kg artış öngörülen kilo artışıdır ![]() ![]() Leke tarzında kanamam oluyor ![]() İlk 3 ayda, yolunda giden gebeliklerde, leke şeklinde kanamalar olabilir ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|